Na afloop van de boekpresentatie van Menno de winnaar van Heel Holland Bakt kregen we een leuke goodiebag mee huis met daarin natuurlijk het boek “Menno Bakt” maar ook een verpakking samengesteld door de Bakbar met daarin op de eieren en de boter na alle ingrediënten om de Havermoutkoekjes uit z’n nieuwe boek te maken. Deze havermoutkoekjes waren de eerste koekjes die hij maakte als klein jongetje echt jeugdsetiment dus. Binnenkort lees je op Marina’s Bakery alles over “Menno Bakt” een boek waar ik heel enthousiast over ben!
Havermoutkoekjes
Bereidingstijd : 30 minuten + 10 minuten oventijd
Ingrediënten voor 24 koekjes :
- 2 eieren, large
- 90 gram rozijnen
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 145 gram bruine basterdsuiker
- 135 gram kristalsuiker
- 210 gram bloem
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakingsoda
- 110 gram havermout
- 75 gram pacannoten, grof gehakt (of andere noten naar keuze)
Bereidingswijze :
- Klop in een kom de eieren los, voeg hier het vanille extract en de rozijnen aan toe en laat het geheel 1 uur staan
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Zeef boven een andere kom de bloem, het kaneel en de bakingsoda en meng dit door elkaar
- Klop de roomboter, de bruine basterdsuiker en de kristalsuiker licht en luchtig
- Voeg de gezeefde bloem, kaneel en bakingsoda toe en meng totdat er geen bloemmengsel meer zichtbaar is
- Voeg als laatste het rozijnenmengsel, de havermout en de noten toe en meng het geheel goed door elkaar
- Maak bolletjes ter grote van een flinke theelepel
- Leg de bolletjes een paar cm naast elkaar op de met bakplaat bekleedde bakplaat, de koekjes vloeien uit tijdens het bakken
- Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar
- Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster

Niks meer missen? Volg Marina’s Bakery op
Facebook, Twitter, Bloglovin of op
Instagram (username Marinasbakerynl), hier
hier komen de leukste/lekkerste foodfoto’s voorbij
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Geef een reactie